İzmir Taş

Doğal taşlarla bütünleşen farklı iç ve dış cephe kaplama tasarımları ile muhteşem güzellikte mekanlara sahip olabilirsiniz.

Doğal taş , evinizdeki duvarları, bahçenizi, otel, kafe, mağaza, restoran, vitrin, sahne, bar, showroom, iş merkezleri, ofis, villa, konut, LCD TV arkası, şömine, balkon alınlıkları, havuz kenarları, su basmanı ve taşıyıcı kolonları süsleme gibi görselliği önemli olan ya da özel olması istenen tüm duvarları kaplayabileceğiniz doğal bir malzemedir.

YAŞAM ALANLARINIZI DOĞALLIKLA BULUŞTURMAK, HUZURLU SICACIK MEKANLAR YARATABİLMEK İÇİN BİZ İZMİR TAŞ OLARAK HEP YANINIZDAYIZ.

HÜSEYİN ADIYAMAN : 0 532 605 61 76

YALÇIN ADIYAMAN : 0 532 158 97 13

 
ŞÖMİNE NEDİR?

Şömine (Fransızca: cheminée) mekânları ısıtmak, ve bazen yöresel olarak yemek pişirmek vb. amaçlarla içinde ateş yakılan bir bölmeye sahip olan mimari yapı ögesidir.Şömine iç mekanlarda, daha çok salonlarda kullanılan, giderek çalışma odası, ofis ve işyerlerinde'de kullanılmaya a başlayan, bir ısınma aracıdır. Modern kültürde şöminelerin yapıların içlerinde, en çok vakit geçirilen alanlarda bulunsa da pek çok yerde ev dışında ya da avlularda dekoratif amaçlarla kullanıldığı görülebilir.

Şöminenin tarihi ilk insanın yıldırım düşmesi ile yanan ağaçlardan bildiği ve korktuğu ateşi, vahşi hayvanları korkutmak için mağarasının veya sığınağının önünde kullanmasıyla başlar. İnsanoğlu için sezgilerinden sonra aklını kullanmaya başladığı ilk olaydır ateş. Önce korunmak için sonra pişirmek için kullanır ateşi, ateşe düşen bir hayvanın etini yiyerek, pişmiş etin lezzetini keşfeder, sonra ısınmanın zevkine varır ve sığınağında da yakmaya başlar. 1678 yılında İngiltere Kralı II. Charsles'ın yeğeni Prens Ruppent'in şöminelerde hava akımı ve bugunku baca sistemine yakın baca geliştirmesi şömine'de büyük gelişmelere neden olmuştur.

Asırlardır insanoğlunun tek aracı olan şömine uzun zaman hiç gelişmeden kendini korurken son 20 yılda teknoloji ile de tanıştı ve teper mi , tüter mi tartışmaları yerine tutuşturmayı bile kendi yapan, çift cıdarlı, ısı odalı, ister açık ister kapalı kullanılan şömine hazneleri üretilmeye başlandı.

Çalışma özellikleri:

Tavsiye edilen yakıtlar; Ürünlerimiz sadece odun yakmak için tasarlanmıştır. Meşe, gürgen, kayın, vb. Sert ağaçlar yumuşak ağaçlara göre tercih edilir; kavak, söğüt, vb. çok şiddetli olarak yandıklarından reçineliler tavsiye edilmezler. Sadece nem oranı %20'nin altında olan kuru ağaç kullanın (bunun anlamı, kesildikten sonra kapalı ve iyi havalandırılan bir yerde 2 yıl bektilmiş ağaç demektir.) Yeni kesilmiş ağacın verimi daha düşüktür ve daha çok katran oluşmasına neden olur, bundan başka yeni kesilmiş veya kurumamış ağaç, ateşi boğarak anormal bir katran birikimine yol açar.

Kullanılması yasaklanmış yakıtlar: Sert mineral yakıtlar örneğin kömür, her türlü plastik vb. Yanma veya yakmayı kolaylaştırmak için yağ, alkol, akaryakıt, vb.. gibi kimyasal madde ve sıvıların kullanılması kesinlikle yasaktır.

Odun doldururken kapağı yavaşca açınız, baca klapesi olan sistemlerde klapeyi açınız. Normal maksimum odun doldurma kapasitesi: 12 ile 15 cm çapında 4 veya 5 kütük.

Şömine Çevrecidir.

Şömine'de Yakılan Odun, ormanları gençleştirmek ve yangından korumak için kesilen kurumuş ağaçlar ve budanan ağaç dallarıdır.

EVİNİZE SICAKLIKLA GELEN MODERNLİĞİ YAŞATMAK İÇİN İSTEDİĞİNİZ ŞÖMİNEYİ SEÇEREK KEYFİNİ ÇIKARABİLİRSİNİZ

HAZNE ÖZELLİKLERİ

1)Asansör Kapaklı
2) Çift Cidarlı Hazne
3) Komple Sızdırmazlık Kabini
4) Isı Odalı
5) Pik Döküm Ateşlik
6) Yekpare Seramik Camlı
7) Isı Tutucu Panelli
8) Otomatik Damperli
9) Hızlı Tutuşturma Mekanizmalı
10) Küllük Çekmeceli
11)Triptronik Sistem (Açık ve Kapalı
Sistem Aynı Şömine de)
12) Doğal Sirkülasyonlu
13) Yakıt Cinsi: Odun
14) Fanlı

ŞÖMİNE ÖZELLİKLERİ

TUTUŞTURMAYI BİLE KENDİ ÜFLEYEREK YAPAR

HEM AÇIK HEM KAPALI KULLANILABİLEN TRİPTRONİK SİSTEM ŞÖMİNE

EN AZ ODUNLA EN FAZLA ISI VERİMİ FANLI SİRKÜLASYON

OTOMATİK HAVA AYARI İLE KOKUSUZ DUMANSIZ KALİTELİ YANIŞ ÖZELLİĞİ

HEM ISININ HEMDE ODUN ATEŞİNDE IZGARANIN TADINA VARIN

131 SOKAK NO: 64 /A  HATAY-İZMİR  |   HÜSEYİN ADIYAMAN : 0 532 605 61 76 - YALÇIN ADIYAMAN : 0 532 158 97 13  |   TEL : 0 232 245 45 68
E-Mail : info@izmirtas.com - info@izmirtas.com.tr

pitikare web tasarım  Pitikare Web Tasarım 2011